În ședința de ieri a Consiliului Județean, aleșii maramureșeni au votat proiectul „Creșterea siguranței rutiere, reducerea numărului de accidente rutiere și de victime precum și a consumului de substanțe psihoactive”. Un proiect care prevede achiziționarea a 4 aparate de tip drug test, necesare pentru eficientizarea activității de control pe linia combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive. Proiectul a fost inițiat în urma solicitării Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș și a IPJ Maramureș.

De asemenea, un alt aparat pentru depistarea substanțelor psihoactive în sânge și urină va fi achiziționat și folosit de Spitalul Județean de Urgență, cu resurse financiare alocate de Consiliul Județean.

Tot pentru a combate consumul de substanțe psihoactive va fi realizată o campanie de prevenire și conștientizare a riscurilor pe care le presupune consumul de substanțe psihoactive în parteneriat cu actori ai Teatrului Municipal Baia Mare. Această campanie va fi realizată la nivelul unităților de învățământ din Maramureș, dar și prin piese de teatru, care se vor desfășura la Teatrul Municipal,

Sursă informații: Consiliul Județean. Foto: eZiarultău

CITEȘTE ȘI: De la pietrărie la asfalt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.