”S-a dat în folosință în premieră pentru Baia Mare sistemul de culoar de îmbarcare / debarcare a elevilor, în fața Școlii «Nicolae Iorga» (intrarea dinspre strada George Coșbuc)”, anunță viceprimarul Pap Zsolt István. Scopul este acela de a crește gradul de siguranță a copiilor și, în același timp, de a evita blocarea traficului rutier când părinții își lasă copiii la școală sau îi iau.

9 locuri de parcare au fost desființate pentru crearea acestui culoar. Vor putea fi, în schimb, folosite pentru staționare atunci când nu sunt cursuri (în weekend și în vacanțe), după cum informează sursa citată. ”Când vremea ne va permite, vom marca/vopsi culoarul cu o culoare distinctă, pentru a face și mai vizibilă linia dedicată”, precizează Pap Zsolt István.

Pe culoar părinții pot opri pentru scurt timp mașina (aproximativ 30 secunde), cât să își lase sau să își ia copilul de la școală. ”Facem apel la înțelegere din partea părinților, pentru a folosi acest culoar strict în sensul în care a fost conceput, doar pentru debarcarea / îmbarcarea pasagerilor, astfel acest spațiu putând fi utilizat de un număr cât mai mare de părinți, contribuind totodată și la fluidizarea traficului rutier”, subliniază viceprimarul.

După o perioadă de testare, acest sistem va fi implementat și la alte unități de învățământ din municipiu.

Sursă: Facebook / Pap Zsolt István

Credit: Mihai Daniel Roșca

CITEȘTE ȘI:
Abonamentul anual de parcare se poate achiziționa din 3 ianuarie
Plata taxelor și impozitelor locale pentru 2024, din 5 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.