50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10,79 milioane de euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Primul lot, format din 26 de mijloace de mobilitate terestră, va intra în dotarea Poliției de Frontieră în această lună, urmând ca până la sfârșitul anului să fie recepționate și celelalte mașini.

Autovehiculul de bază Ford Tranzit Van este dotat cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua, cât și noaptea, oferind, totodată, și posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la poziţia proprie şi detectarea persoanelor aflate în zonă.

Autospecialele de supraveghere sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care se regăsesc cele referitoare la detectarea țintei de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km.

Sursa: Poliția de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.