Consiliul Județean a adoptat, în ședința sa de ieri, proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii. Suma repartizată se ridică la peste 26 de milioane de lei.

  • Sighetu Marmației primește 311.000 de lei pentru a reabilita parcul central.
  • 450.000 de lei merg la Borșa pentru cofinanțarea proiectului privind pârtia de schi și telegondola.
  • La Cernești e nevoie de un dispensar și se alocă suma necesară astfel încât să se achiziționeze o clădire care să fie transformată în dispensar.
  • Se fac alocări pentru un drum local la Lăpușul Românesc, spre mănăstire, un drum esențial pentru locuitorii din zonă. Se dau bani și pentru digul de sprijin de pe Valea Rădesei, la Moisei, o problemă pe care Moiseiul o are pe limita administrativă cu Vișeul. De asemenea, se alocă fonduri pentru drumul de acces în satul Breb.

Un alt proiect de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean a vizat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru plata premiilor pentru elevii șefi de promoție din anul 2021 și pentru cei care au obținut premii la olimpiadele naționale. E vorba despre aproape 200 de elevi. În luna iulie, potrivit conducerii Consiliului Județean, se va organiza o ceremonie în cadrul căreia elevii își vor primi premiile.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.