Consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 3.200.000 lei pentru lucrări de reparații capitale la șarpanta, învelitoarea și turnul Palatului Administrativ.

”Aceste lucrări sunt necesare întrucât în acest moment există mari probleme la acoperișul clădirii la infiltrațiile din apele pluviale, dar și la partea exterioară a turnului, care este într-o avansată stare de degradare. Tencuiala de la balcoanele acestuia se desprinde, existând riscul să cadă și să producă accidente”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Maramureș.

”Reabilitarea clădirii Palatului Administrativ a mai fost luată în discuție și în 2019, când exista șansa unei finanțări europene pentru aceste lucrări. Însă, în proiectul depus atunci de vechea administrație a județului, nu s-a ținut cont de faptul că nu era rezolvat statutul juridic al clădirii, care nu aparținea Consiliului Județean Maramureș”, a menționat președintele Consiliului Județean Maramureş, Ionel Ovidiu Bogdan. Acesta a informat că se vor face demersurile pentru ca proprietatea clădirii să fie clarificată, iar în exercițiul financiar 2021-2027 să se poată obține o finanțare europeană pentru reabilitarea întregii clădiri a Palatului Administrativ.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.