Schimbarea denumirii străzii „Cișmigiu” din Cluj-Napoca în „Dumitru Fărcaș” a fost supusă aprobării azi în ședința ordinară a Consiliului local al Municipiului Cluj-Napoca. ”Situată în zona Parcului Central «Simion Bărnuțiu», în imediata proximitate a casei unde a locuit peste 35 de ani îndrăgitul artist Dumitru Fărcaș, strada îi va purta numele în semn de respect și apreciere pentru întreaga sa activitate, ca ambasador cultural al Clujului și României”, informează primarul Emil Boc.

Din 2019, la iniţiativa Primăriei, a Consiliului Local și a Casei de Cultură a Studenților, aceasta din urmă poartă numele „Dumitru Fărcaș”, având scopul de a onora și a păstra în memoria publică personalitatea și valoarea artistică a maestrului taragotist originar din Maramureș, membru în orchestra Ansamblului folcloric studențesc „Mărțișorul”.

”Dumitru Fărcaș este și va rămâne mereu în memoria și sufletul clujenilor. Muzica sa reflectă însăși identitatea poporului român și îi rămânem recunoscători pentru modul în care a promovat cultura românească în întreaga lume”, menționează Boc.

Sursă informații și foto: Facebook / Emil Boc

CITEȘTE ȘI:
În Groși, eveniment în memoria maestrului Dumitru Fărcaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.