Sursă foto: Asociația Pro Infrastructură

Președinții consiliilor județene din Regiunea Nord-Vest au transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ionel Ciucă și viceprim-ministrului Sorin-Mihai Grindeanu, prin care ”solicită sprijin în vederea deblocării tuturor aspectelor legate de continuare celei mai vechi și importante investiții – Autostrada A3 – Transilvania, proiect demarat în urmă cu mai bine de două decenii și marcat de o serie de disfuncționalități inadmisibile”, anunță Consiliul Județean Sălaj.

”Considerăm că această investiție majoră prezintă un interes strategic pentru România și pentru dezvoltarea sustenabilă a Regiunii Nord-Vest, prin crearea unor infrastructuri de afaceri, incluzând parcuri industriale și logistice, cu locurile de muncă aferente, infrastructură turistică, mici afaceri locale și multe alte activități complementare”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de președinții Consiliilor Județene din Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Finalizarea cât mai rapidă a investiției va deschide o nouă poartă de acces spre Europa, Autostrada A3 – Transilvania având menirea să asigure legătura cu rețelele transeuropene de transport – persoane și mărfuri. De asemenea, susțin semnatarii scrisorii, ar conduce la interconectarea județelor din Regiunea Nord-Vest cu celelalte regiuni, la creșterea mobilității pe piața forței de muncă și nu numai, cu impact benefic la nivelul tuturor comunităților din regiune. ”Apreciem că după 20 de ani de la demarare, această investiție vitală pentru regiunea noastră necesită a fi urgentată pe toate căile legale, pe de o parte prin reluarea, într-un termen cât mai scurt, a procedurilor de achiziție publică, iar pe de alta, prin impulsionarea ritmului execuției lucrărilor pe tronsoanelor aflate în lucru”, subliniază oficialii celor șase consilii județene.

Președinții consiliilor județene din Regiunea Nord-Vest, mai puțin președintele CJ Cluj, care a fost reprezentat de vicepreședintele Vákár István, au participat ieri, 16 ianuarie, la sediul Consiliului Județean Sălaj, la o ședință de lucru pe marginea elaborarii unei strategii regionale care să permită dezvoltarea social-economică echilibrată și durabilă a tuturor celor șase județe componente. Următoarea întâlnire a președinților consiliilor județene din Regiunea Nord-Vest va avea loc în 2 februarie, în Maramureș.

Comunicatul integral, aici.

Sursă informații: Consiliul Județean Sălaj. Sursă foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură

CITEȘTE ȘI:
Bani de străzi pentru trei localități maramureșene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.