În perioada 18 mai – 14 august, Poliţia de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru al UE, la Operaţiunea „Poseidon 2020″, prin detaşarea navei de patrulare MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă. Nava a plecat luni, 18 mai, în misiune din Portul Mangalia. Operațiunea ”Poseidon 2020” este organizată de Agenţia Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

Nava Poliției de Frontieră Române şi cele două echipaje aflate prin rotație la bordul acesteia vor îndeplini misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare şi salvare în Marea Egee timp de 3 luni, alături de mijloacele tehnice şi echipajele celorlalte state membre UE participante la operaţiune.

Obiectivul principal al Operaţiunii ”Poseidon 2020” este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene.

Activitatea este o continuare a operaţiunilor organizate de Agenţia FRONTEX pentru  gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă.

Operațiunea ”Poseidon 2020” este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de FRONTEX.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.