Au fost semnate noi contracte finanțate prin Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru construirea de locuințe pentru tineri și specialiști, respectiv pentru transport verde. Două contracte care primesc finanțare sunt din Maramureș.

Ministrul Cseke Attila a semnat 60 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ. ”Contractele au valoarea totală de 511.234.827,68 lei – se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării. Pe listă figurează și un proiect al orașului Ulmeni, privind construirea de locuințe pentru specialiștii din localitate. ”Prin această componentă din PNRR, Ministerul Dezvoltării va construi 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, eficiente din punct de vedere energetic”, menționează sursa citată.

Tot prin componenta C10 – Fondul Local din PNRR, ministrul Dezvoltării a semnat și 30 de contracte pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan. ”În valoare de 127.510.194,79 lei”, informează reprezentanții Ministerului Dezvoltării. Printre cele 30 de contracte, unul este din comuna Călinești. Vizează realizarea de piste pentru biciclete la nivel local.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

CITEȘTE ȘI:
14 milioane de lei pentru modernizări de străzi în Șomcuta Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.