La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, proiectul de lege privind Codul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor, act normativ care permite emiterea de autorizaţii de construcţie mult mai repede, cu mai puţină birocraţie.

Termenul de emitere, care, astăzi, în practică, poate ajunge şi la un an, va fi redus la 65 zile, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

”Prin acest cod, termenele de avizare a documentaţiilor de urbanism şi de autorizare a lucrărilor de construire vor fi considerabil reduse, astfel încât să nu se mai plimbe documentaţiile de la o instituţie la alta. Actul normativ reduce termenul de aprobare a PUG-urilor şi PUZ-urilor, precum şi termenul de elaborare a studiilor de fezabilitate, şi se creează o platformă digitală naţională pentru emiterea certificatelor de urbanism, a avizelor şi a autorizaţiilor de construire, prin ghişeul unic naţional al construcţiilor, astfel încât să nu mai existe suprapuneri sau contradicţii între bazele de date, strategii de dezvoltare, masterplanuri ale diferitelor instituţii, facilitând şi simplificând procedurile pentru obiectivele majore de investiţii”, a arătat Cseke.

Prin acest cod,se propune şi crearea unui registru naţional al clădirilor, un sistem informatic care va conţine datele despre toate construcţiile autorizate, indiferent de modul de finanţare – public sau privat -, inclusiv date privind riscul seismic al clădirilor.

Sursă informații și foto: MDLPA

CITEȘTE ȘI: O bază sportivă de aproape 8,4 milioane de lei se va…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.