În perioada premergătoare Paștelui, dat fiind că se așteaptă o creştere a valorilor de trafic la graniță, Poliţia de Frontieră a dispus măsuri privind folosirea până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere a arterelor de control. De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

După controlul de la graniță, pe sensul de intrare în țară, în punctele de trecere a frontierei terestre, participanții la trafic sunt preluați de reprezentanții direcțiilor de sănătate publică aflați la fața locului pentru efectuarea triajului epidemiologic.

Se estimează că punctele de trecere cele mai tranzitate vor fi cele de la frontiera cu Ungaria. În acest sens, autoritățile recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră, astfel încât să se evite aglomerația. De asemenea, li se recomandă participanților la traficul transfrontalier consultarea  aplicaţiei Trafic online, care poate fi accesată pe pagina de internet  politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Sursa: Poliția de Frontieră Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.