”Având în vedere că duminică se va sărbători ziua de 1 Mai, din experiența anilor anteriori în acest sfârşit de săptămână se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei” – arată reprezentanții ITPF Sighet.

În acest sens, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-au dispus măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum şi cel al echipamentelor folosite pentru verificarea actelor. De asemenea, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

În această perioadă se menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine alături de care se  efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate.

Sursă informații și foto: ITPF Sighet

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație în Sighet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.