Dat fiind că se apropie sărbătorile, perioada când traficul prin punctele de trecere a frontierei creşte considerabil, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere şi control, precum şi resursele umane şi materiale, în încercarea de a asigura un control operativ. Zilnic peste 4.200 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat arată reprezentanți Poliției de Frontieră. Pe lângă folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcţie de valorile de trafic.

În fiecare an se estimează că punctele de trecere cele mai tranzitate vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, sens în care se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier. De asemenea, tot la graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între 10.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite sa faciliteze traficul persoanelor care domiciliază în localităţile de frontieră.

Participanţilor la traficul transfrontalier li se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Poliția de Frontieră reamintește că la graniţa cu Ungaria, începând cu 1 noiembrie, autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor pentru sancţiunile contravenţionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de către conducătorii mijloacelor de transport marfă, aspect ce a determinat efectuarea unor verificări suplimentare care au generat, în anumite momente, o creştere a timpilor de aşteptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.