Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a emis o dispoziție privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19, aplicabile pe durata stării de alertă, pentru instituțiile din subordinea Consiliului Județean Maramureș.

Instituțiile din subordinea Consiliului Județean Maramureș își vor desfășura activitatea cu respectarea reglementărilor stabilite prin actele normative aplicabile domeniului specific de activitate și a propriilor regulamente/ programe de măsuri. ”Dispoziția președintelui Consiliului Județean Maramureș prevede, însă, pentru aceste instituții, o serie de cerințe generale privind programul de lucru, modul de acces al vizitatorilor, traseele, precum și alte măsuri organizatorice”, se precizează în comunicatul Consiliului Județean.

În cadrul instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Maramureș se va asigura triajul epidemiologic constând în controlul temperaturii personalului și vizitatorilor, la punctele de control-acces în incinte.

Spațiile utilizate de vizitatori se vor dezinfecta cu o frecvență zilnică, iar la intrarea în aceste zone vor fi amplasate covoare de igienizare și dispozitive cu biocid. Periodic, se va proceda la curățenia și igienizarea spațiilor de lucru precum holuri, birouri și alte spații de tranzit, prin utilizarea materialelor de dezinfecție.

Entitățile cu un număr mai mare de 50 de salariați vor avea programul de lucru decalat, astfel încât începerea, respectiv terminarea programului de lucru să se realizeze la intervale de minimum o oră, pe parcursul a minimum trei ore, în tranșe de minimum 20% din personal.

Atât personalul propriu, cât și vizitatorii vor respecta măsurile de distanțare fizică, astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate.

Personalul va utiliza materiale de protecție individuală.

La nivelul muzeelor, bibliotecilor și sălilor de expoziții se vor stabili măsuri de prevenire și protecție proprii pentru desfășurarea activităților culturale din spațiile special destinate. Traseele de vizitare vor fi marcate prin indicatoare vizibile, iar ușile de acces vor fi utilizate separat pentru intrarea și ieșirea din instituție sau din spațiile de vizitare.

Fiecare instituție va aduce programul propriu de măsuri la cunoștința executivului Consiliului Județean Maramureș, acesta putând face propuneri de modificare a măsurilor.

Instituțiile din subordinea Consiliului Județean Maramureș sunt: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Complexul Astronomic Baia Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Maramureș.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.