Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a luat mai multe măsuri legate, printre altele, de purtarea măștii în unitatea administrativ-teritorială Ardusat, slujbele religioase din Dragomirești sau accesul în târgurile de pe raza unității administrativ-teritoriale Bogdan Vodă. Toate măsurile, în cele ce urmează.

Pentru punerea în aplicare a Hotărârii nr. 47/2020 emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în vederea diminuării riscului de infectare cu SARS-CoV-2, în baza adresei din data de 6 octombrie a.c., transmisă de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș cu rata incidenței calculată în ultimele 14 zile la nivelul județului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a luat mai multe măsuri, informează președintele Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Deciziile s-au stabilit în baza hotărârilor transmise de către comitetele locale pentru situații de urgență și prevăd următoarele:

Funcționarea activității restaurantelor, cafenelelor, barurilor (în interior și exterior, la terase), dar și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, să fie în intervalul orar 7.00-21.00, în localitățile unde rata de incidență a cazurilor este egală sau mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori.

– În toate spațiile publice deschise din unitatea administrativ-teritorială Ardusat, pe o distanță de 100 de metri în jurul perimetrelor exterioare ale unităților de învățământ, ale instituțiilor publice, a lăcașurilor de cult, ale unităților de alimentație publică, se instituie purtarea obligatorie a măștii de protecție. Sunt exceptate de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani și persoanele care suferă de boli care le afectează capacitatea de oxigenare sau dețin adeverință de la medic de specialitate, conform hotărârii CLSU Ardusat nr. 1/2020.

– În unitatea administrativ-teritorială Dragomirești slujbele religioase se vor oficia doar în spații deschise, până la data de 1 noiembrie 2020, în conformitate cu hotărârea CLSU Dragomirești nr. 1/2020.

– Pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei cu SARS-CoV-2 se interzice accesul vizitatorilor/aparținătorilor, susținătorilor sau reprezentanților legali ai beneficiarilor serviciilor de asistență socială la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie, în conformitate cu hotărârea CLSU Baia Sprie nr. 6/2020.

– Se prelungește până la data de 31 decembrie 2020 suspendarea activității creșelor și centrelor de zi din subordinea Consiliului Local Sighetu Marmației, conform hotărârii CLSU Sighetu Marmației nr. 7/2020.

– Se distribuie persoanelor la intrarea în târguri/piețe, pe raza unității administrativ-teritoriale Bogdan Vodă măști de protecție, în conformitate cu hotărârea CLSU Bogdan Vodă nr. 1/2020.

”Având în vederea creșterea numărului de cazuri în județ, reiterăm cetățenilor solicitarea de a respecta măsurile stabilite de către autorități în perioada stării de alertă, normele de protecție individuală, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a mâinilor și evitarea pe cât posibil a zonelor aglomerate”, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

În funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul județului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate stabili și alte măsuri care să prevină și să limiteze infecția cu noul Coronavirus la nivelul comunităților locale.

Sursă informații: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Sursă foto: Pixabay.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.