Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș s-a întrunit în şedinţă extraordinară în contextul prevenirii și limitării infecției cu noul coronavirus și a luat mai multe decizii.

Agenții economici din categoria hypermarket-uri, supermarket-uri, market-uri care au locații/puncte stabilite în județul Maramureș vor întreprinde urmatoarele măsuri:
– organizarea accesului clienților în magazin se va realiza unidirecțional: o singură intrare, respectiv o singură ieșire;
– păstrarea unei distanțe corespunzătoare de siguranță de 1,8 metri la casele de marcat și la intrarea în magazin;
– personal anume desemnat care va proceda la testarea termică (prin termometrizare digitală) a clienților, fără contact, și va proceda la interzicerea accesului clienților care prezintă o stare febrilă de sănătate.

În centrele comerciale tip MALL rămân deschise doar supermarket-ul, unitățile care furnizează și vând produse alimentare și farmaciile. Măsura se aplică începând cu data de 21 martie și este valabilă până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației la nivel național. În scopul sprijinirii agenților economici și a angajaților vor fi întreprinse demersuri către Guvern pentru obținerea de compensații financiare și stimulente economice, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Se interzice organizarea târgurilor și a punctelor de sacrificare temporară pentru miei și iezi în județ, conform solicitării DSVSA Maramureș.

Asociațiile de proprietari, respectiv cetățenii acolo unde nu sunt constituite au obligația de a lua măsurile necesare de prevenție și a dezinfecta balustradele, clanțele ușilor, respectiv butoanele de la sistemele de acces în interior, dar și de la lifturi.

Sursă informații: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.