Ultima tranșă de 38 de mașini 4×4 pentru teren dificil a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române. Acestea întregesc lotul de 50 de autovehicule achiziționate din fonduri europene nerambursabile în cadrul Proiectului Fondul de Securitate Internă.

Primul lot, format din 12 autospeciale de patrulare dotate la standarde de ultimă generație, destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră în luna august a acestui an. Acestea şi-au dovedit deja eficienţa fiind utilizate în misiuni cu grad ridicat de dificultate.

Întregul lot de mijloace de mobilitate terestră destinate supravegherii zonelor de frontieră greu accesibile face parte din contractul în valoare de aproximativ 16 milioane de lei finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Autospecialele pentru teren dificil au fost distribuite structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, preponderent celor din nordul şi sud-vestul ţării, fiind destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiții meteo defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier.

Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4×4 pentru condiții off-road, având întreaga suspensie reproiectată (amortizoare cu capacități crescute de preluare), troliu montat în partea frontală acţionat electric și proiectoare led cu intensitate de 5000 de lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Sursă informații, video și foto: Poliția de Frontieră Română

CITEȘTE ȘI: Întâlnire între antreprenori din Maramureș și Republica Moldova pe tema cooperării…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.