Maramureșul a fost reprezentat la două evenimente organizate, recent, de Consiliul Raional Strășeni, din Republica Moldova.

Acestea au avut scopul de a analiza oportunități de dezvoltare locală și, totodată, de a celebra și promova unitatea de limbă și cultură.

Forumul transfrontalier „Oportunități de dezvoltare, promovare și atragere a investițiilor în raionul Strășeni, regiunea Centru” a reunit factori de reprezentare de la nivel internațional, autorități naționale, regionale și locale din Republica Moldova, reprezentanți de la Ambasada României la Chișinău și din partea regiunilor înfrățite cu raionul Strășeni – județele Maramureș, Iași, Harghita, Galați și Brăila.

Au fost prezentate experiența Maramureșului în valorificarea relațiilor cu regiunile înfrățite prin derularea de proiecte internaționale, precum și perspective și realizări relațiile de cooperare dintre județul Maramureș și raionul Strășeni. Totodată, reprezentanții Consiliului Județean le-au înmânat celor ai Consiliului Raional Strășeni acordul de finanțare prin care administrația maramureșeană va acorda un sprijin pentru construcția acoperișului la una dintre clădirile ce fac parte din Centrul de odihnă și agrement pentru copii și tineri ”Diverstis” din Strășeni.

Al doilea eveniment a fost Festivalul internațional de poezie și muzică „Eminesciana”.  Aflat la a 36-a ediție, acesta a avut loc la Centrul “Divertis”. Festivalul a debutat cu parada portului popular și depuneri de flori la bustul poetului Mihai Eminescu în parcul care îi poartă numele, după care s-a desfășurat un program cultural-artistic.

Pe scena Festivalului ”Eminesciana” a evoluat și Grupul tradițional Maramureș de la Școala Populară de Artă din Baia Mare.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: O seară maramureșeană în Washington

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.