Consiliul Județean Maramureș, alături de alți reprezentanți ai regiunilor europene, a participat la Open Day 2022 – Ziua porților deschise la Comitetul European al Regiunilor, care a avut loc la Bruxelles, pe 7 mai, pentru a marca Ziua Europei într-un mod special, prin aducerea în atenție a acțiunilor de sprijin umanitar pentru Ucraina.

În cadrul standurilor organizate cu prilejul Open Day 2022, Comitetul European al Regiunilor a prezentat inițiative prin care UE contribuie la susținerea poporului ucrainean, puternic afectat de război. S-a pus accentul și pe modul în care UE acordă sprijin statelor membre pentru a gestiona situația umanitară generată de criza din Ucraina.

Mai multe regiuni europene aflate în prima linie pentru primirea refugiaților au fost invitate la Open Day 2022, pentru a prezenta standuri care să ilustreze prin fotografii și materiale video modul în care criza umanitară din Ucraina este abordată la nivel local și regional.

Județul Maramureș, care s-a confruntat încă de la începutul conflictului cu provocările privind gestionarea situației refugiaților din țara vecină, Ucraina, a prezentat publicului participant la Open Day 2022 activitățile derulate în cadrul campaniei ”Maramureșul alături de #Ucraina”.

Pentru a veni în ajutorul refugiaților, Consiliul Județean a creat site-ul sprijinucraina.ro, unde toți cei interesați găsesc informații despre acțiunile organizate de județul Maramureș, facilități existente la nivel local și național, dar și detalii despre măsurile de sprijin ale Uniunii Europene.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: De Ziua Europei, la Monumentul Ostașului Român | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.