Consiliul Județean cooperează cu fundația Jagiellońska din Polonia pentru implementarea proiectului ”Trimarium, joc de simulare pentru susținerea cooperării în cadrul Inițiativei celor Trei Mări”, contribuind astfel la dezvoltarea relațiilor de colaborare cu voievodatul Podkarpackie, regiune înfrățită cu județul Maramureș.

Lansarea proiectului ”Trimarium” a avut loc în cadrul unei întâlniri organizate la Budapesta, în perioada 13-14 iunie. Prezentările, simulările și discuțiile au adus în atenție importanța colaborării între țările europene și, totodată, necesitatea ca tinerii să fie antrenați în mod cât mai inovativ în acțiuni de cunoaștere a trecutului și de promovare a diplomației internaționale.

Parteneri din Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România vor promova colaborarea între unități de învățământ din cele șapte țări prin intermediul unui joc pe teme de diplomație europeană, tradus în toate limbile naționale, precum și printr-un joc cu întrebări despre Europa Centrală.

La nivel local, acțiunile din cadrul proiectului ”Trimarium” se vor desfășura la începutul anului școlar 2021-2022, iar implicarea elevilor și profesorilor din Maramureș constituie o oportunitate pentru promovarea schimburilor educaționale și culturale la nivel internațional.

Consiliul Județean se va implica în promovarea jocului cu întrebări pe teme de diplomație europeană, dedicat elevilor de liceu și studenților. Câștigătorii din fiecare țară vor fi recompensați cu premii și vor fi invitați la un eveniment internațional care va avea loc în Polonia.

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.