Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile de la Paris au revizuit din nou condiţiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Franceze, în contextul pandemiei.

Astfel, începând din 31 ianuarie, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franţa din ţările spaţiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican şi Elveţia) au obligaţia de a prezenta companiei de transport şi autorităţilor care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu coronavirus, prelevat cu maxim 72 de ore înaintea deplasării.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă şi feroviară.

De asemenea, autorităţile franceze recomandă evitarea călătoriilor neesenţiale dinspre statele spaţiului european către Republica Franceză.

MAE aminteşte că autorităţile franceze recomandă insistent ca persoanele care sosesc în Franța dintr-un alt stat al spaţiului european să se autoizoleze pentru o perioadă de şapte zile de la sosire şi să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa: MAE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.