Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autorităţile olandeze au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică de ieri.

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Regatul Ţărilor de Jos din zone de risc, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă trebuie să prezinte un test rapid (antigen sau LAMP), efectuat cu maxim 4 ore înainte de plecare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflaţi în tranzit.

Măsura se aplică suplimentar faţă de obligaţia persoanelor cu vârsta de peste 13 ani care intenţionează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau rutieră în Regatul Ţărilor de Jos de a prezenta un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu maxim 72 de ore anterior intrării pe teritoriul olandez.

Suplimentar celor două teste, toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc pe cale aeriană în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să completeze o declaraţie de sănătate care se regăseşte aici.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligaţia de a verifica dacă pasagerii care sosesc pe cale aeriană sau maritimă au cele două teste pentru infecţia cu SARS-CoV-2, lipsa acestora atrăgând imposibilitatea îmbarcării.

La sosirea în Regatul Ţărilor de Jos, persoanelor care se deplasează din state încadrate în zona roşie sau portocalie (România este inclusă în zona portocalie) li se recomandă ferm autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: 0031 70 354 15 80, 0031 70 322 86 12, 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii call center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Haga: 0031 651 596 107.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.