Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile de la Viena au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Austriei, în contextul pandemiei. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 10 februarie, ora 00:00 şi se vor aplica până la data de 28 februarie 2021.

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii. În situaţia în care testul nu poate fi prezentat, acesta trebuie efectuat în cel mult 24 de ore de la data intrării pe teritoriul Austriei.

MAE precizează că măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” şi efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile. Perioada de carantină poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test de tip PCR sau antigen făcut nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Austria.

Documentul denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” este disponibil aici. Călătorii trebuie să prezinte confirmarea înregistrării online, în format electronic sau tipărit.

Totodată, MAE aminteşte că tranzitul este permis în regim permanent, fără oprire (înnoptare) pe teritoriul Austriei, fără aplicarea măsurii de carantină/izolare sau test pentru infecţia cu coronavirus, dacă deplasarea spre statul de destinaţie este justificată credibil. Autorităţile pot solicita prezentarea unor documente care să asigure intrarea în statul de destinaţie: acte de domiciliu, rezidenţă, drept de şedere, contract de muncă sau orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Sursa: MAE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.