Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile de la Praga au revizuit condiţiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Cehiei, noile condiţii intrând în vigoare ieri şi aplicându-se până la 14 februarie.

Astfel sunt interzise toate călătoriile neesenţiale în Republica Cehă pentru cetăţenii străini, independent de clasificarea statelor de provenienţă în funcţie de nivelul de risc de infecţie (roşu, portocaliu, verde). Prin excepţie, cetăţenii străini (inclusiv cetăţenii români) pot intra în continuare pe teritoriul Republicii Cehe pentru motive întemeiate, respectiv:

  • întoarcerea la reşedinţă;
  • relaţii de muncă;
  • studii;
  • raţiuni familiale.

Astfel, sunt excluse călătoriile în scop turistic. Pentru aplicarea măsurilor s-au instituit controale ale poliţiei, prin sondaj, la punctele de frontieră.

Totodată, MAE reaminteşte că persoanele care sosesc în Republica Cehă, inclusiv din România, trebuie să completeze în prealabil formularul de localizare (Public Health Passenger Locator Form) şi să prezinte rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 ore. Sunt exceptate de la obligaţia de a completa formularul de localizare şi de a prezenta testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 persoanele care călătoresc în Republica Cehă, inclusiv din România, pentru cel mult 24 ore, inclusiv în scop de tranzit.

Sursa: MAE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.