Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autorităţile americane au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul SUA în contextul pandemiei. Noile măsuri vor intra în vigoare la data de 26 ianuarie.

Astfel, toate persoanele care sosesc în Statele Unite ale Americii pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu coronavirus sau un document care să ateste faptul că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, însă s-au vindecat. Testul privind coronavirusul trebuie efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii în Statele Unite ale Americii, fiind acceptate atât testele moleculare, cât şi cele antigen, iar documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit. Reprezentanţii companiilor aeriene nu vor permite îmbarcarea persoanelor care refuză prezentarea documentelor solicitate de autorităţile americane. Măsura se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste doi ani, inclusiv cetăţenilor americani, rezidenţilor permanenţi şi persoanelor aflate în tranzit.

Totodată, MAE precizează că autorităţile federale americane recomandă ca persoanele care intră în Statele Unite ale Americii să se testeze după o perioadă de trei până la cinci zile de la sosire şi să rămână în autoizolare la domiciliu/reşedinţă pentru o perioadă de șapte zile din momentul intrării pe teritoriul SUA.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.