Legat de noile condiţii de intrare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile britanice au revenit cu informaţii suplimentare.

Aplicarea noilor măsuri la intrarea pe teritoriul Angliei, prevăzute iniţial pentru data de 15 ianuarie, s-a amânat. Acestea vor intra în vigoare începând cu 18 ianuarie. Pe de altă parte, începând de astăzi, măsurile se aplică pentru intrarea pe teritoriul Scoţiei.

Toate persoanele care călătoresc în Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei cu condiţia prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim trei zile înainte. Sunt acceptate testele moleculare, de tip PCR sau tehnologii derivate, LAMP (amplificare izotermă mediată prin buclă) sau antigen. Rezultatul testului negativ trebuie să fie redactat în original în limbile engleză, franceză sau spaniolă, nefiind acceptate traduceri. Totodată certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie prezentat în original şi trebuie să includă următoarele informaţii: numele persoanei testate, data naşterii sau vârsta, rezultatul testului, data prelevării sau recepţionării probei, numele laboratorului care a efectuat testul, datele de contact ale acestuia, precum şi numele dispozitivului de testare.

Conform autorităţilor britanice, prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia. Măsura autoizolării poate fi suspendată cu condiţia efectuării unui al doilea test, începând cu a cincea zi de la sosire, şi a prezentării unui rezultat negativ.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligaţia de a verifica dacă pasagerii deţin un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu maxim trei zile anterior intrării pe teritoriul Angliei. Persoanele care vor sosi în Anglia fără a deţine un astfel de test pot fi amendate cu 500 de lire sterline.

MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile britanice nu au comunicat dacă măsurile se vor aplica şi persoanelor aflate în tranzit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.