Ministerul Afacerilor Externe (MAR) precizează că autorităţile de la Praga au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cehă pentru persoanele care sosesc din România, prin includerea țării noastre în categoria statelor cu risc mediu de infectare (lista portocalie).

Noile măsuri se aplică de la data de 24 mai, iar principalele modificări vizează eliminarea obligativităţii carantinării şi a celei de-a doua testări în termen de 5 zile de la sosirea în Cehia.

Astfel, începând cu data de 24 mai, persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Cehiei respectând următoarele cerințe:

să completeze, anterior sosirii în Cehia, Formularul Electronic de Localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz;

să prezinte la intrarea pe teritoriul ceh rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte sau un test antigen efectuat cu cel mult 24 de ore anterior plecării spre Cehia.

Persoanele care sosesc din România şi tranzitează teritoriul ceh în maxim 12 ore sunt exceptate de la obligaţiile completării Formularului Electronic de Localizare şi de la prezentarea rezultatului negativ al testării pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul ceh. Rămâne obligatorie purtarea unei măşti respiratorii FFP2 sau echivalente în locurile publice.

MAE subliniază că, în continuare, nu sunt permise călătoriile în Republica Cehă în scop turistic.

Sursa: MAE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.