Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile turce au transmis noi informaţii referitoare la regimul condiţiilor de călătorie în acest stat. Astfel, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care vor tranzita teritoriul Turciei pe cale aeriană sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii.

Persoanele care tranzitează Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă trebuie să prezinte, în continuare, autorităţilor vamale turce, la intrarea în ţară, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii în Turcia. În situaţia în care călătorii nu sunt în măsură să prezinte rezultatul testului, aceştia pot intra pe teritoriul Turciei cu menţiunea că li se va aplica măsura carantinei pe o perioadă de 10 zile la adresa de cazare declarată (locuinţă, hotel etc.). Persoanele care nu deţin un loc de cazare vor fi redirecţionate pentru efectuarea carantinei instituţionalizate timp de 10 zile în centre special amenajate aparţinând direcţiilor de sănătate publică turce. În a 7-a zi de carantină, persoanele în cauză se pot deplasa pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, iar dacă rezultatul testului este negativ, măsura carantinei se suspendă.

Sunt exceptaţi de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, precum şi de la măsura carantinării, copiii cu vârsta sub 6 ani, membrii personalului navigant, şoferii de tir, transportatorii şi marinarii, inclusiv cei aflaţi în tranzit. Măsurile rămân în vigoare până la data de 1 martie 2021.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara şi ale Consulatelor Generale ale României din Istanbul şi Izmir: +903124477920; +902123583541; +902123580516; +902123583537; +902324650579, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii call center, în regim de permanenţă.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.