Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată că autorităţile de la Sofia au revenit cu informaţii suplimentare privind condiţiile de intrare în Bulgaria. Astfel, persoanele care se deplasează din România în țara vecină şi care nu se încadrează în excepţiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu coronavirus pot intra pe teritoriul Bulgariei numai prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin şi Vama Veche-Durankulak. Totodată, persoanele care se încadrează în excepţiile de la măsura prezentării testului pot intra prin toate punctele de trecere a frontierei.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR persoanele care tranzitează teritoriul Bulgariei, şoferii din transportul internaţional de pasageri, cei ai autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri, membrii echipajelor navale, cei ai echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi către aeroporturi publice pe teritoriul Bulgarei şi personalul tehnic asimilat, precum și lucrătorii transfrontalieri.

Și autorităţile de la Praga au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Cehiei. Persoanele care sosesc în Cehia din state incluse pe listele portocalie, roşie şi roşu închis (România este inclusă pe lista roşie) trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular PCR efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen făcut cu cel mult 24 ore înainte.

Accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reşedinţă, deplasarea în scop de muncă, studii și raţiuni familiale, fiind excluse călătoriile în scop turistic.

De asemenea, MAE reaminteşte că toate persoanele care călătoresc în acest stat trebuie să completeze, în prealabil, formularul electronic de localizare (Public Health Passenger Locator Form).

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.