Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania că Peninsula iberică e afectată astăzi de un val de frig polar, cu temperaturi de până la -12 grade şi rafale de vânt ce vor atinge o viteză de până la 100 km/h în anumite regiuni.

E cod portocaliu pentru zonele Madrid şi Castilla la Mancha și cod galben pentru Aragon. Potrivit autorităţilor spaniole, activitatea aeroportului ”Adolfo Suarez” din Madrid a fost reluată parţial începând din 10 ianuarie, în momentul de faţă fiind operative terminale T1, T4 şi T4s. Pasagerilor li se recomandă contactarea companiilor aeriene pentru verificarea zborului.

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri sunt blocate, circulându-se cu dificultate.

Cetăţenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât traficul feroviar este în continuare afectat.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004 , apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular: +34 669.362.202.

Sursa: MAE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.