Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au trecut în 8 ianuarie peste 76.000 de persoane. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 31.700 de persoane. Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de 32.900 de oameni, din care pe sensul de ieșire au fost cca 23.500 de persoane.

Ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarna s-au încheiat şi mulţi cetăţeni români se întorc în  statele din vestul Europei unde au reşedinţa, în prezent pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungara, se constată o sporire a traficului. In plus, în contextul pandemic, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare cu privire la persoanele care urmează să intre în Ungaria. Acest fapt  poate determina creșterea timpului de aşteptare la ieșirea din țară. S-au  suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum și numărul arterelor de control pe sensul de ieşire din ţară,  până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

Autoritățile vamale le recomandă cetățenilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerației.

Sursa: Poliția de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.