O delegație a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş a participat la reuniunea româno – ucraineană organizată la Ivano-Frankivsk, în Ucraina, pentru implementarea proiectului ”Creșterea capacității de cooperare transfrontalieră”.

La reuniune, pe lângă cei șapte jandarmi din Maramureș, au participat ofițeri din partea Gărzii Naționale din Ucraina, atât din cadrul Unității Militare 1241 Ivano-Frankivsk, cât și din partea Comandamentului Teritorial de Vest de la Lviv, precum și de la Comandamentul Național de la Kiev.

”Scopul activităților l-a constituit schimbul de informații, proceduri interne cu incidență asupra misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice în zona transfrontalieră, prezentarea de noțiuni teoretice și demonstrații practice”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Specialiștii pe linie de ordine publică au lucrat la completarea draftului manualului de proceduri comune în domeniul ordinii publice, conform cerințelor proiectului. ”În paralel, membrii celor două echipe de proiect au dezbătut problematica achizițiilor publice realizate în cadrul proiectului până la această dată, greutățile întâmpinate, aspecte referitoare la bugetul proiectului, economii efectuate și posibilitatea inițierii unui act adițional de modificare bugetară astfel încât acesta să fie angajat în totalitate până la finalul proiectului”, menționează sursa citată.

De asemenea s-au derulat și activități practice demonstative cu privire la asigurarea și restabilirea ordinii publice.

Sursă informații și foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş

CITEȘTE ȘI:
Reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean și ai Unității 1241 Ivano-Frankivsk, activități comune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.