Consiliul Județean Maramureș a organizat astăzi ceremonia oficială de semnare a două contracte de finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Unul pentru realizarea Campusului profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest, altul pentru achiziția a 31 de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Cele două proiecte sunt în valoare de peste 30 milioane de euro, potrivit Consiliului Județean Maramureș.

Campusul profesional va fi finalizat în septembrie 2025

Ligia Dica, ministru al Educației, alături de Ionel Bogdan, președinte al Consiliului Județean Maramureș, și de membri ai Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual au semnat contractul de finanțare pentru realizarea unui campus profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest.

”În cadrul campusului profesional vor fi create spații de cazare pentru 300 elevi și studenți în 6 unități de cazare, o sală de sport, un bazin de înot, două terenuri de sport exterioare și un parc pe o suprafață de 2 ha. De asemenea, vor fi oferite burse de studiu, iar elevii și studenții maramureșeni care vor opta pentru un învățământ profesional modern, vor avea acces la infrastructură educațională la standarde de ultimă oră, urmând cursuri pe o rută completă în sistem dual, de la școală profesională, liceu și până la facultate, alături de parteneri economici”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Maramureș.

Campusul va fi realizat pe o suprafață totală de 34.803 mp și va fi finalizat în septembrie 2025. ”Valoarea totală a proiectului este de 25 milioane euro, din care 21 milioane de euro vor fi din fonduri europene, iar restul vor fi asigurați din bugetul Județului Maramureș”, menționează sursa citată.

Campusul nou creat va fi pus la dispoziția Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual din care fac parte: Consiliul Județean Maramureș, Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic ”Transilvania”, Colegiul Tehnic ”George Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala ”Lucian Blaga” din Fărcașa.

31 de microbuze electrice pentru școlile din mediul rural

Tot azi a fost semnat și contractul de finanțare privind achiziția a 31 de microbuze electrice, care vor fi date în folosință școlilor din mediul rural pentru realizarea transportului elevilor la unitățile de învățământ. La finalul acestei săptămâni va fi depusă încă o cerere de finanțare prin AFM, pentru achiziționarea a încă 20 de microbuze pentru transportul școlar al elevilor maramureșeni.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Contractul pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare, semnat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.