Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene (MIPE) a lansat, ieri, platforma pentru depunerea proiectelor de investiţii finanţate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (platforma poate fi accesată aici).

Pentru depunerea proiectelor în cadrul apelurilor deschise, aplicanţii trebuie să își creeze un cont în platformă, după care vor putea completa toate informaţiile necesare în vederea depunerii proiectelor.

”Independent de platforma dezvoltată de MIPE, instituţiile care coordonează implementarea investiţiilor finanţate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pot folosi platforme proprii pentru preluarea cererilor de finanţare. În cazul fiecărui apel de proiecte finanţat în cadrul PNRR, instituţiile responsabile de gestionarea fiecărui apel în parte vor anunţa atât momentul deschiderii apelului, cât şi platforma prin intermediul căreia vor fi depuse proiectele pentru contractarea de finanţări”, se arată într-un comunicat al MIPE.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă are un buget total de 29,2 miliarde de euro, din care 14,2 miliarde sub formă de granturi şi 14,9 miliarde ca împrumuturi. Pentru implementarea PNRR, România a încasat două tranşe de prefinanţare în valoare de 3,79 miliarde de euro.

PNRR se bazează pe şase piloni, astfel încât să acopere nevoile României şi să urmărească, concomitent, priorităţile Uniunii Europene, și anume: tranziţia verde, transformare digitală, creştere inteligentă, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţă şi politici pentru generaţia următoare. Planul include măsuri privind transportul durabil, educaţia, sănătatea, renovarea clădirilor şi digitalizarea administraţiei publice.

Sursă informații și foto mic: Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene. Foto deschidere: pixabay.com

Citește și: Demers pentru un transport în comun confortabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.