În jur de 390 de ”rezidenți” sunt la Adăpostul public de câini fără stăpân din Baia Mare, administrat de Asociația Salvați Animalele. 50 dintre aceștia sunt pui. Sunt examinați periodic de către medici veterinari, cu toții sunt sterilizați, microcipați și cu vaccinurile la zi.

”Din nefericire, numărul lor crește pe zi ce trece din cauza unor oameni iresponsabili care nu îi sterilizează, deși avem programe de gratuitate în acest sens în Baia Mare, îi abandonează prin fața scărilor de bloc, pe margini de drumuri și exemplele ar putea continua. Cei pe care îi găsim sunt sancționați drastic! O altă problemă constă în faptul că niciuna dintre localitățile din proximitatea municipiului nostru nu deține astfel de adăposturi. Toate aceste suflete abandonate ajung tot la noi, în grija noastră, iar încurajarea adopției lor rămâne tot în responsabilitatea noastră”, se arată într-un comunicat al Primăriei Baia Mare.

Reprezentanți ai Poliției Animalelor din cadrul Primăriei, ai CS Minaur Baia Mare și ai Adăpostului Public au pus la cale un program prin care să se ridice gradul de conștientizare asupra abandonului de animale, dar mai ales prin care să fie încurajată adopția. ”Sunt sute de suflete minunate care abia așteaptă să bucure și să completeze familii iubitoare”, menționează sursa citată.

”Programul, pe care îl vom demara în scurt timp, se numește «Umple golul din viața ta!» și, pentru început, îl vom implementa prin secția de fotbal a Clubului Minaur. Jucătorii vor intra pe teren alături de acești căței din Adăpost, înaintea meciurilor din toate competițiile în care participă”, se arată în comunicat.

Dacă vă gândiți să adoptați un cățel, sunteți așteptați Adăpostul Public sau, pentru mai multe detalii, apelați la telefon 0743-114488.

Sursă informații: Primăria Baia Mare. Foto (c) eZiarultău

CITEȘTE ȘI:
Povestea Karei, câinele-jandarm adoptat după pensionare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.