De 1 Decembrie, în misiunile diplomatice ale României din Austria, Israel, Rusia, SUA, Ungaria și Regatul Unit al Marii Britanii va fi prezent ”Colț de Maramureș”. Adică o mică expoziție de obiecte de artizanat cu specific maramureșean.

Cămeșă, ștergar, clop, năframă, zgărdană, traistă, blid, fus, poartă maramureșeană și biserică de lemn în miniatură, pecetar și nelipsita cocardă tricoloră, toate compun ”Colț de Maramureș”. O expoziție de obiecte de artizanat cu specific maramureșean.

Misiunile diplomatice ale României care au ales să se implice anul acesta în proiectul Consiliului Județean Maramureș prin prezentarea expoziției ”Colț de Maramureș” sunt cele din Austria, Israel, Rusia, SUA, Ungaria, Regatul Unit al Marii Britanii. ”Doresc să felicit toate ambasadele țării noastre care au ales ca de Ziua Națională a României să devină un colț viu de pământ românesc, un colț de Maramureș pentru cei care poartă în suflete dragostea de neam și de țară”, a menționat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

 

CITEȘTE ȘI:
1 Decembrie | Tradițiile Maramureșului, la Palatul Parlamentului din Cantabria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.