Proiectul MaraStrategy, implementat de Consiliul Județean Maramureș, a atins zilele acestea un nou obiectiv precizat în cadrul cererii de finanțare: instruirea unui număr de 48 persoane din aparatul propriu al Consiliului Județean în diverse teme legate de planificarea strategică, urbanism și amenajarea teritoriului și politici publice.

Peste 40 de funcționari publici au beneficiat de instruire în cadrul cursurilor de perfecționare desfășurate pe temele: gândire strategică și dezvoltare instituțională, instruire în domeniul GIS, dezvoltare durabila locală în context global, specialist planificare teritorială, urbanism și amenajarea teritoriului, urbanism și autorizarea lucrărilor de construcții, proiectare și implementare politici publice, noi concept de planificare teritorială Smart City.

Totodată, un număr de patru angajați din cadrul Direcției Arhitect Șef s-au instruit în domeniul utilizării aplicației informatice pentru gestionarea datelor geo-spațiale cu aplicația informatică ArcGIS (două module), ce va permite conectarea de persoane, locuri, date, cartografierea și utilizarea de hărți interactive online.

“Perfecționarea funcționarilor publici este o obligație legală ce trebuie îndeplinită periodic, iar prin proiectul Mara Strategy am avut în vedere nu doar achitarea față de aceasta, ci și orientarea spre tematici de curs extrem de utile în viitor, ce vor putea constitui fundamentul profesionalizării activității în Consiliul Județean Maramureș”, a arătat managerul de proiect, Dan Cocoșilă.

Totodată a fost lansat un chestionar de evaluare a percepției mediului extern asupra instituției și serviciilor prestate de Consiliul Județean Maramureș. Acesta poate fi completat direct din site-ul proiectului: https://marastrategy.maramures.ro – secțiunea Sondaj.

Sursa: Consiliul Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.