Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 de lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediție – anunță Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Suma maximă poate fi obținută dacă se vor crea prin proiect cel puțin două locuri de muncă full time. Aplicanții care își asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă vor putea primi maxim 100.000 de lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanțare în proporție de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pentru a accesa programul, în plus față de condițiile standard impuse de procedură (vezi aici), românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, printr-un permis de ședere/dovadă de stabilire, viză de rezidență/de lungă ședere sau certificate de rezidență.

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 1 septembrie. Persoanele interesate au la dispoziție și un manual care cuprinde pașii necesari pentru aplicarea în cadrul programului.

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, instituție care gestionează și implementează programul, este de a finanța 1.000 de beneficiari. Cei care doresc mai multe informații, pot suna la numărul de call center 0219059.

Sursă informații: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: APIA eliberează adeverinţe fermierilor crescători de animale care vor să acceseze…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.