Clujenii pot să obțină timp de 2 săptămâni un bilet de autobuz într-un mod sănătos și gratuit: făcând 20 de genuflexiuni. Tichetul se numește simbolic ”biletul de sănătate” și va fi valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului – se arată într-un comunicat al Sports Festival.

Stația sportivă inteligentă a fost amplasată în stația de autobuz Memorandumului Sud și va funcționa timp de 2 săptămâni.

Călătorii pot obține ”biletul de sănătate zilnic”, în intervalul orar 5.00-23.00. Cei care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel amplasat în stația de autobuz Memorandumului Sud, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică, cu ajutorul unei camere video, genuflexiunea făcută de participant și număra repetările. Sports Festival susține contravaloarea bilelor emise în cele 2 săptămâni de campanie.

Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos.  Proiectul ”biletul de sănătate” creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu.

Inițiatorul proiectului, Sports Festival, este unul din marii jucători din industria de evenimente care anul acesta a fost nevoit să amâne festivalul din cauza pandemiei. Având peste 100.000 de participanți în ediția din 2019 și printre invitați campioni renumiți din țară și din străinătate, Sports Festival organizează pe parcursul anului mai multe acțiuni în concordanță cu misiunea cu care a pornit la drum.

Sursa: Sports Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.