Aproximativ 200 de kilometri de drum județean, atât și-a propus administrația Maramureșului să reabiliteze în acest mandat. Un astfel de proiect a fost finalizat anul trecut, altele continuă.

Pe șantierul pentru reabilitarea drumului județean 109F pe tronsonul Rogoz – Dămăcușeni – Târgu Lăpuș – Coroieni – Baba, lucrările continuă. Proiectul, demarat de Consiliul Județean Maramureș în vara anului trecut, se așteaptă să fie finalizat până la finalul lui 2020. ”Cei 28 de kilometri de drum județean aferenți acestui șantier din Țara Lăpușului vor fi reabilitați cu trei straturi de asfalt, podețe, rigole, căi de acces spre proprietăți și un sistem rutier nou, presupunând o investiție de de 92 de milioane de lei, finanțare obținută prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2”, informează cei de la Consiliul Județean Maramureș.

În prezent mai au loc lucrări de reabilitare pe DJ 186 de pe Valea Izei, sector Bârsana (DJ 185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești, respectiv pe DJ 187 de pe Valea Ruscovei, pe tronsonul Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte.

Totodată, se lucrează pe DJ 171 între Rogoz și Suciu de Jos, precum și pe DJ 193, între Asuaju de Sus și Asuaju de Jos.

Cel mai mare proiect de reabilitare a drumurilor județene din Maramureș este Drumul Nordului, unde șantierul deschis între Șomcuta Mare și Berchez înaintează. Proiectul presupune reabilitarea a aproape 80 de kilometri de drum județean și o investiție de peste 40 de milioane de euro din fonduri europene.

”Pentru acest mandat, administrația județeană și-a propus reabilitarea a aproximativ 200 de kilometri de drum județean, prin șase proiecte finanțate prin fonduri guvernamentale și un proiect cu finanțare europeană, depus în cadrul Programului Operațional Regional (POR)”, se arată în comunicatul Consiliului Județean, care informează totodată că investiția totală pentru reabilitarea celor 200 de kilometri de drum județean se ridică la peste 100 de milioane de euro.

Unul dintre proiecte – cel ce prevedea reabilitarea DJ 182B, pe tronsonul Șomcuta Mare – Remeți pe Someș – a fost finalizat în anul 2019.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.