Primele proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării. Pe listă figurează și două proiecte din Maramureș.

”Primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării”, a anunțat ministrul Cseke Attila. Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale. Depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

Pe listă figurează și două proiecte din Maramureș. Este vorba despre dezvoltarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor în comuna Coroieni (25.086.582,71 lei). Și despre înființarea rețelei de distribuție și racordare a gazelor în orașul Vișeu de Sus (120.056.403,69 lei).

”Prin acest program vom branșa aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Prin Programul ”Anghel Saligny” sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

Comunicatul integral, aici.

Sursă: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Sursă foto: Primăria Vișeu de Sus.

CITEȘTE ȘI:
Modernizări la spital | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.