În vederea implementării cât mai repede a proiectului „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, aprobat prin hotărârea Consiliului Județean din 10 iunie, executivul administrației județene a convocat o primă întâlnire de lucru, la care au fost invitați să participe o parte dintre  reprezentanții instituțiilor partenere în proiect.

Metodologia prin care 50.000 de maramureșeni vor putea solicita testarea a fost dezbătută marți. La discuții au participat reprezentanții Spitalulului de Pneumoftiziologie, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Spitalului Judeţean de Urgență și ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean.

Aspecte privind conținutul formularelor care urmează să fie completate de către solicitanți, platforma pe care acestea vor fi încărcate, modul de preluare, înregistrare, verificare, aprobare și repartizare către centrele de testare care vor efectua acest screening au fost dezbătute în cadrul primei întâlniri. De asemenea au fost stabilite o serie de atribuții specifice pentru fiecare instituție parteneră, urmând ca aceestea să fie cuprinse în Regulamentul privind implementarea proiectului „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”.

Investiția Consiliul Județean,  în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, făcută pentru dotarea cu aparatură a laboratoarelor de biologie moleculară din cadrul spitalelor din județ, ajută la aplicarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății privind testarea în masă a  populației, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus. În urmatoarele întâlniri urmează să fie definitivată procedura prin care un număr de 50.000 de solicitanți vor fi testați  pe parcursul anului în curs în laboratoarele de biologie moleculară aflate în spitalele cu care Consiliul Județean Maramureș a încheiat acest parteneriat.

Sursa: Consiliul Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.