Recent au avut loc discuții la nivel de președinți ai Consiliilor Județene nu doar legate de drumul expres Baia Mare – Satu Mare, ci și despre un drum expres Baia Mare – Jibou.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut o întâlnire de lucru cu președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. În cadrul acesteia s-a discutat despre implementarea proiectului drumul expres Baia Mare – Jibou. ”Având în vedere că Guvernul României dă posibilitatea autorităților județene să aplice pe astfel de proiecte, cei doi președinți au convenit ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate suma alocată va fi de aproximativ 4 milioane de euro”, anunță Consiliul Județean Maramureș.

”Ne dorim să avem un nod de legătură la Autostrada Transilvaniei. Acest lucru, care părea până acum doar un vis, se poate transforma în realitate. Vom depune o cerere de finanțare pentru a fi cuprinși, pe acest proiect, în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă cu suma de 350 de milioane de euro”, a declarat Ionel Bogdan.

Planurile pentru realizarea drumului expres Baia Mare – Jibou vin după cele pentru implementarea drumului expres Baia Mare – Satu Mare. Astfel, Ionel Bogdan și Pataki Csaba – preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare – au convenit ca ”proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate, cele două județe au decis că vor aloca suma necesară, respectiv 3,2 milioane de euro, care va fi recuperată din asistență tehnică, direct de la Ministerul Fondurilor Europene”.

”Proiectul se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă fiindu-i alocate 340 de milioane de euro”, a punctat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș. Sursă foto: Facebook / Visit Maramureș (lucrare de Petru Codrea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.