”Din anul 2021, vor începe lucrările pentru construirea a trei blocuri sociale, care vor fi ocupate de membrii grupurilor defavorizate din zonele mărginașe municipiului Baia Mare”, anunță reprezentanții Primăriei Baia Mare.

Contractul de finanțare pentru proiectul ”Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire socială în zona Pintea Viteazul” a fost semnat de Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

”Suma pentru acest proiect se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei, bani care provin din fonduri europene”, precizează reprezentanții Primăriei Baia Mare.

Noul cartier se va situa în zona cuprinsă între strada Brâncoveanu și Bulevardul Unirii.

”Începând cu anul 2021, vor începe lucrările pentru construirea a trei blocuri sociale, care vor fi ocupate de membrii grupurilor defavorizate din zonele mărginașe municipiului Baia Mare. Pe lângă aceste imobile, cei care vor locui aici se vor putea bucura de un Centru Social cu servicii medico-sociale, de spații de joacă pentru copii, dar și de un teren de sport. Noul cartier va avea și o structură de acces care este compusă din: carosabil, piste pentru biciclete, trotuare și parcări. Ca și utilități, toți cei care vor locui în această zonă vor beneficia de apă, canalizare, electricitate și gaz”, se mai precizează în comunicatul primăriei.

Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială, a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale. Perioada de execuție: 2021-2023.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: Primăria Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.