În perioada 14-30 septembrie, pe raza municipiului Baia Mare se va desfășura operațiunea de dezinsecţie terestră împotriva ţântarilor, anunță Serviciul Public Ambient Urban.

Operațiunea are loc în cadrul Programului unitar de acțiune de combatere a vectorilor prin dezinsecție și deratizare, aprobat prin hotărârea Consiliului Local al municipiului Baia Mare, HCL nr. 62/2020.

”Produsul folosit este AQUA K-othrine EW 20, are ca substanță activă Deltamethrin 2% cu posibilitate de folosinţă a ULV-ului (combaterea ţânţarilor) și face parte din grupa a treia de toxicitate cu administrare pe vegetația arborescentă și erbacee, urmând să fie administrat cu scopul diminuării numărului de vectori existenţi. Produsul comercial utilizat în campania de dezinsecţie este avizat de către Ministerul Sănătăţii din Comisia Naţională pentru produse biocide și este însoţit de Fişa de Siguranţă şi Declaraţia de Conformitate a firmei care comercializează produsul (Certificat pentru Autorizarea Produsului Biocid Nr. Ro/2018/0217/MRA/TP18-0244 – Aqua k-othrine)”, se precizează în comunicatul postat pe site-ul oficial al Primăriei Baia Mare.

Informaţii suplimentare privind operaţiunea de dezinsecţie terestră se pot obţine la numerele de telefon 0262-225773, 0725-133155.

Sursă informații: Primăria Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.