Două proiecte adoptate în ședința extraordinară de vineri a Consiliului Județean vizează trecerea a două terenuri în domeniul public al județului Maramureș.

Primul teren, în suprafață de 13 hectare, preluat din domeniul unității administrativ-teritoriale Baia Sprie,  va  fi destinat realizării unui aquapark, în scopul creșterii nivelului de atractivitate turistică a Maramureșului.

Al doilea teren, de 10 hectare, care ține de Târgu Lăpuș, a fost solicitat pentru preluare în domeniul public al județului cu scopul de a dezvolta rețeaua de parcuri industriale și în această zonă a Maramureșului – se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.

Legat de parcurile industriale, potrivit aceleiași surse, sunt în lucru studiile de fezabilitate pentru cele de la Fărcașa și Șomcuta Mare și urmează să intre în lucru studiul de fezabilitate pentru parcul industrial din zona Baia Sprie, însă acolo se așteaptă documentațiile pe care Consiliul Local Baia Sprie le are de finalizat.

Cât despre realizarea aquaparkului din zona Baia Sprie există deja ofertanți pentru ceea ce înseamnă studiul de fezabilitate, proiectare și plan urbanistic zonal pentru realizarea acestui proiect, iar în următoarea perioadă se va face documentația necesară, pentru ca atunci când se va deschide axa de finanțare pe Programul Operațional Regional să se poată depune imediat cererea spre a se obține banii necesari realizării acestui proiect, se mai arată în comunicat.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

Citește și: Parteneriat pentru producerea de energie regenerabilă în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.