A fost publicat, ieri, în Monitorul Oficial ordinul pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi gestionare a formularului 212 „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Declaraţia se completează şi se depune până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor, pentru a se stabili impozitul pe venit şi atribuţiile sociale, şi anual tot până la 25 mai pentru stabilirea şi declararea impozitului pe venit estimat pentru fiecare an fiscal, precum şi pentru declararea şi stabilirea contribuţiilor sociale datorate.

Aceasta trebuie depusă de toate persoanele fizice care au realizat venituri sau pierderi pe teritoriul ţării sau/şi străinătate şi care datorează impozit pe profit şi contribuţii sociale obligatorii. Aici intră şi profesioniştii reglementaţi conform Legii nr. 287/2009: Sunt consideraţi profesionişti toţi cei care exploatează o întreprindere şi persoanele fizice care obţin venituri din drepturile de autor şi drepturile conexe şi care au beneficiat de indemnizaţii. Astfel, persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe, aşa cum sunt reglementate de Legea nr. 8/1996, şi care au beneficiat de indemnizaţia reprezentând 75% din salariul mediu brut pe ţară trebuie să depună declaraţia unică până la data de 25 mai.

Sursa: ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.