În pădure-parc se va transforma Dealul Minei din Baia Sprie. Un loc de relaxare și promenadă. Cu puncte de informare în domeniul mineritului, al faunei, geologiei și istoriei.

Dealul Minei din Baia Sprie va deveni un loc de relaxare și promenadă și se va numi ”Parcul Minelor”. Și asta ”în scurt timp”, după cum anunță primarul Sebastian Alin Bîrda.

”Dealul Minei se va transforma în pădure parc, un loc de relaxare și promenadă, cu puncte de informare în domeniul mineritului, al faunei, geologiei și istoriei. Vom pune în valoare obiective precum ruinele Puțului Francisc, Crăpătura Zorilor, Lacul Albastru și, cel mai important, vom proteja dealul prin acordarea statutului de pădure parc”, menționează sursa citată.

Alături de membrii Asociației Mineritului Maramureșean au fost identificate și elemente de interes istoric, științific și cultural. ”Un număr semnificativ de galerii miniere private din ultimii 300 de ani, halde cu material din diferite perioade istorice, abataje vechi, forme de eroziuni specifice și spectaculoase puncte de belvedere”, precizează primarul.

Sursă informații și foto deschidere: Facebook / Bîrda Sebastian Alin

CITEȘTE ȘI:
Roșu de Baia Sprie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.