În ședința de vineri a Consiliului Județean s-a vorbit și despre proiectele de infrastructură din județul Maramureș, precum și despre stadiul de realizare a acestora.

Astfel, pentru centura ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației va fi semnat contractul de execuție a studiului de fezabilitate săptămâna viitoare, a arătat președintele forului administrativ, Ionel Bogdan. Potrivit acestuia, în maxim 6 luni vor fi finalizate documentațiile și se va putea depune cererea de finanțare pentru a scoate la licitație proiectarea și execuția proiectului. Pentru centura ocolitoare a municipiului Baia Mare se evaluează ofertele cu privire la studiul de fezabilitate, iar în luna octombrie va fi semnat contractul de realizare a acestuia. În 6 luni va fi finalizată documentația și pentru acest obiectiv de investiții. Termenul de execuție pentru aceste două variante ocolitoare este de doi ani de la data începerii lucrărilor, iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Pentru proiectul drumului expres Baia Mare – Satu Mare au fost refăcute documentațiile, care în prezent sunt în verificare la CNAIR, iar pasul următor este de a scoate la licitație reactualizarea studiului de fezabilitate împreună cu Consiliul Județean Satu Mare.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.