În cadrul ”Programului național de construcție de creșe noi”, una dintre primele creșe va fi construită în Sighetu Marmației.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat astăzi unde vor fi construite primele 43 de creșe prin ”Programul național de construcție de creșe noi”. Pe listă se află și Sighetu Marmației, astfel că ”poate fi demarată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și începerea construcțiilor”, anunță reprezentanții Primăriei Sighetu Marmației.

Prin ”Programul național de construcție de creșe noi”, vor fi construite ”creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber”, se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Consiliul Local Sighetu Marmației, întrunit în ședință extraordinară în 18 octombrie, a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului, precum și asigurarea condițiilor în vederea construirii unei creșe de capacitate medie. ”Noua creșă va fi construită în zona Făget, pe un teren cu o suprafață de 4.083 mp aflat în proprietatea publică a municipiului Sighetu Marmației”, informează reprezentanții primăriei.

Finanțarea construcției creșelor este asigurată, în proporție de 100%, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sursă informații: Primăria Sighetu Marmației, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Sursă foto: Primăria Sighetu Marmației

CITEȘTE ȘI:
Colegiul ”Regele Ferdinand” Sighetu Marmației, prietenos cu natura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.